Barn i forslag

Torsdag den 11. februar 1999

Endelig!

Brev fra DanAdopt med meddelelsen om, at de har modtaget papirer på en pige, som er født i juli 1998. Af brevet fremgår det, at amtet skal godkende barnet. Der er vedlagt en lang række dokumenter, som skal returneres til DanAdopt i underskrevet stand. En del skal underskrives hos Notarius Publicus.

Det drejer sig om:

Herudover skal vi underskrive (ikke hos Notarius Publicus):

Til slut skal vi medsende

 

Fredag den 12. februar 1999

Vi ringer til amtet.

Får oplyst, at papirerne den 11. februar er sendt til børnelægen. Forvaltningen satser på, at vores sag kan komme i Adoptionssamrådet på det ordinære møde torsdag i næste uge (torsdag den 18. februar). De beder os ringe tirsdag den 16. februar og få nærmere besked. Sagen kan kun komme for Adoptionssamrådet, hvis amtet tirsdag har modtaget papirerne fra børnelægen.

Laaaaaaaaaang weekend

 

Tirsdag den 16. februar 1999

Vi ringer til amtet.

Det ordinære møde i Adoptionssamrådet torsdag den 18. februar er aflyst. De har modtaget rapporten fra børnelægen, hvorfor de forsøger at indkalde et ekstraordinært samrådsmøde for at behandle vores sag. Vi kan ringe onsdag morgen og få endelig besked.

 

Onsdag den 17. februar 1999

Vi ringer til amtet.

De satser på møde i dag! Vi får en aftale til torsdag formiddag, hvis de alligevel ikke kan samles onsdag.

Denne aftale ændres senere til, at vi kan komme i dag onsdag kl. 15.00.

Kl. 15.00 er vi til samtale på amtet, hvor vi får informationer om en rigtig dejlig pige fra børnehjemmet Bal Vikas i Bombay. Hun hedder Gunjita, som betyder "en bi's summen".

Vores sagsbehandler gennem hele forløbet orienterer om pigens baggrund, hun gennemgår de lægelige dokumenter og forklarer os om den fremtidige procedure. Vi gør hvad vi kan for at virke nøgterne, men i virkeligheden er der gang i sommerfuglene – i februar!!

Bolette Gunjita - 6 månederVi takker pænt ja til at blive forældre til pigen og får udleveret billeder. To skarpe farvefotos, hvor den dejligste lille sveske med smilehuller og sorte krøller kigger op på os. Dér begynder det at gå op for os, at det er rigtigt. Et stort øjeblik, hvor vi får sat ansigt og krop på det ønske, vi har haft, siden vi for så længe siden traf beslutningen om at adoptere. Det har været hele ventetiden værd – men vi må stadig væbne os med tålmodighed.

Sagsbehandleren udleverer de originale barneakter (Child Study Form) og dokumentet fra lægeundersøgelsen (Physical Examination Report). Også disse to dokumenter skal underskrives for notar.

 

Torsdag den 18. februar 1999

Vi ringer til Retten i Aalborg og får tid hos Notarius Publicus samme dag.

 

Fredag den 19. februar 1999

Dokumenterne afhentes hos Notarius Publicus og alt sendes til DanAdopt.

Vi modtager skrivelse fra amtet, om deres anmodning til kommunen om at udfærdige plejetilladelse samt deres orientering til Nordjyllands Statsamt om Adoptionssamrådets beslutning mhp. at udarbejde en opholdstilladelse, når Bolette Gunjita kommer til Danmark.

 

Onsdag den 24. februar 1999

Vi modtager brev fra DanAdopt som indeholder:

 

Torsdag den 4. marts 1999

Vi modtager brev fra DanAdopt med "Statement of expences" til underskrift hos Notarius Publicus. Dokumentet garanterer, at vi friholder institutionen for en del af dens udgifter i forbindelse med Bolette Gunjitas ophold.

 

Onsdag den 10. marts 1999

Vi modtager plejetilladelse fra Aalborg Kommune.

En sagsbehandler fra DanAdopt ringer og rykker for vores "Statement of Expences". Børnehjemmet (Bal Vikas) har rykket for dokumentet, idet de forsøger at få færdigbehandlet så mange sager som muligt, inden retten holder ferielukket i maj måned.

 

Torsdag den 11. marts 1999

Første ledige tid hos Notarius Publicus. Vi underskriver "Statement of expences", der sendes til DanAdopt.

 

Torsdag den 25. marts 1999

Vi ringer til DanAdopt.
Sagsbeandleren fortæller, at der er udstedt NOC den 11. marts, hvilket er meget tidligt i forløbet. Vores sag venter derfor på at blive clearet i retten. Sagsbehandleren mener at der er gode chancer for at vores sag bliver clearet i april.

Efter sagen er clearet, går der 4-8 uger, før Bolette Gunjita kommer til Danmark.

 

Torsdag den 8. april 1999

Vi ringer til DanAdopt.
Sagsbehandleren mener fortsat, at der er en reel chance for, at vores sag bliver clearet i april.

Retsmøderne holdes om onsdagen, altså er der yderligere 3 møder i april......

 

Torsdag den 29. april 1999

Den sidste onsdag før rettens ferielukning var i går, så vi ringer til DanAdopt - igen...
De fortæller, at retten har clearet vores sag på mødet onsdag den 21. april.

Det betyder, at der nu går 4-8 uger til hjemtagelse. Først 2-4 uger til der foreligger en domsudskrift og derefter 2-4 uger med pasformaliteter.

 

Lørdag den 8. maj 1999

Vi modtager et brev fra Nordjyllands Statsamt, hvor de fortæller, at de har skrevet til det danske konsulat i Bombay og meddelt opholdstilladelse til Bolette Gunjita.

 

Torsdag den 12. maj 1999

Det er nu 3 uger siden retten clearede vores sag, så vi ringer til DanAdopt for at spørge, om der er kommet en domsudskrift.

Vi får den gode nyhed, at der er kommet en domsudskrift og at DanAdopt nu arbejder på, at Bolette Gunjita kommer til Danmark den 25. maj. Dog er der et lille forbehold, idet der endnu ikke er udstedt et pas.

Senere på dagen indtaler sagsbehandleren den besked på vores telefonsvarer, at det nu er helt sikkert, at Bolette Gunjita ankommer den 25. maj kl. 9.10.

 

Opdateret den 25. July 2004